Proiecte

Aici sunt banii dumneavostră: proiecte ale Asociației SOS Infertilitatea (selecție)

Grupul de inițiativă SOS Infertilitatea, constituit din câteva femei care luptau cu infertilitatea (și care au fost susținute activ de către soții/partenerii lor), și-a început campania de advocacy în martie 2008, iar în octombrie 2009 Asociația SOS Infertilitatea a dobândit personalitate juridică. În acest deceniu, am modificat realități și am schimbat destine.

Subprogramul pentru Fertilizare in Vitro și Embriotransfer

program de sprijin financiar pentru cuplurile hipofertile creat de Ministerul Sănătății în 2011, la inițiativa directă și cu participarea Asociației SOS Infertilitatea; advocacy activ pentru Proiectul „FIV – O Șansă pentru cuplurile infertile” inițiat în 2018 de Primăria Municipiului București / ASSMB, precum și desfășurarea de acțiuni de advocacy în vederea inițierii unor programe locale similare în alte orașe din țară.

Proiectul „O șansă pentru viață” (din 2016)

câte o procedura de fertilizare in vitro complet gratuită oferită de către fiecare dintre clinicile partenere în proiect. In primele patru ediții s-au oferit, prin tragere la sorți, 59 de proceduri FIV gratuite, cu o valoare de piață de cca. 253.700 de euro, în urma cărora s-au născut deja 20 copii iar multe sarcini sunt în curs.

Săptămâna Națională de Conștientizare

a fenomenului social și medical al infertilității în Romania – eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012); din 2016, evenimentul național este parte a campaniei paneuropene European Fertility Week.

Expoziții itinerante

expuse în spații cu mare vizibilitate din București și din țară: „Infertilitatea există. Și doare”, „Incursiune în istoria fertilizării in vitro”, „Infertilitatea poate fi învinsă”.

Grupurile de suport SOS Infertilitatea

întâlniri ale persoanelor afectate de infertilitate, grup de suport psihologic, grup de suport nutriție sănătoasă și pierdere in greutate, sub coordonarea unor psihologi si nutriționisti calificați, seri de film avand drept temă infertilitatea sau adopția, urmate de dezbateri.

Fertility Europe

Prezență activă și inițiative în proiectele Fertility Europe, federația paneuropeana a asociațiilor de pacienți hipofertili.

Comunități online

active si implicate (infertilitate; adopție; sarcină și parenting), informare și dialog în spații atent moderate; website-uri, forum, baze de date cu peste 15.000 de destinatari target-ați.

Asociația SOS Infertilitatea – alături de toți cei care își doresc un copil.